Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ANUL·LAT – Treballant amb Wikipedia – Consultes i modificacions amb https://query.wikidata.org i sparql.

13 de març de 2020 @ 15:00 - 15:40

Ja fa més de 6 anys que Wikimedia Alemania va desenvolupar una base de dades d’ús comú per totes les wikipedies: wikidata. Ha avançat moltíssim i altres projectes similars com Freebase de Google va decidir tancar i donar suport a wikidata. Ja té 50 milions d’entrades.

La gràcia és que wikidata la poden llegir els humans i les màquines, de manera que podem fer preguntes com ara la localització de tots els museus que tenen un quadre d’El Greco, o en quantes obres apareixen gent d’ulls blaus, quina és la capital de cada estat membre d’Europa i quanta gent hi viu, quin aspecte tenen els premis nobel de física, quants països fan servir el número 112 com a emergències, etc…

Són preguntes que ja se li poden fer actualment amb consultes que se n’ha de saber però que altres projectes ja utilitzen com el Google Assistant, Siri, Amazon Echo, Alexa… i tot provinent d’una base de dades d’accés lliure i editable.

Ivan Beà, un dels principals experts en Wikipedia de Catalunya, ens explicarà què és wikidata, com funciona, com es poden fer consultes amb query.wikidata i sparql, i com entrar-hi i modificar informació.

Ponent: Ivan Beà

Mostra els detalls

Data:
13 de març de 2020
Hora:
15:00 - 15:40
Scroll to top